v

200-letý recept na nejlepší plněné zelí z Kendice (Slovensko) : I když ho uděláte do největšího hrnce, v okamžiku je pryč!

Dobrý den, tento recept mám od sestřenice z Kendice, která ho má od proslulé kuchařky paní Reginy. Toto zelí se dědí z generace na generaci a je cennější, než ledajaké hmotné statky. Chutná přesně tak, jako když ji dělaly naše pra-prabaičky.

 potřebujeme:
2 větší hlávky zelí
 2 kg mletého masa ideální plece

2 kg rýže (předvařené)

2 vejce

sůl

Pepř, červená paprika

kysané zelí

 

postup:
Maso ochutíme solí a kořením, přidáme předvařenou rýži, vejce a promícháme.

Když máme náplň, připravíme si zelí. Celou hlávku ponoříme do vařící vody na pár vteřin a hned vybereme. Ze zelí opatrně oddělujeme celé listy, které vložíme do stejné vody a povaříme asi 2 minuty (listy tak krásně změknou a bude se s nimi dobře pracovat). Listy plníme směsí mletého masa a rýže – do každého listu jde asi 1,5-2 lžíce náplně.

Na dno hrnce navrstvíme kysané zelí, uložíme plněné zelné listy jeden vedle druhého, tak, aby nám náplň nevypadla (nezapomeňte dobře zahnout i kraje).

Zalijeme vodou a dáme na plamen vařit asi na 10 minut. Potom přikryté necháme ještě v troubě dojít. Netřeba mnoho času, stačí, aby se uvařilo masíčko.

Přejeme vám dobrou chuť! 🙂

Autor: admin

Fitness pizza s cuketovým těstem bez mouky z níž nepřiberete!

Ruský recept na všechny nemoci: Léčí krevní tlak, játra, ledviny i střeva