v

Broskvový cheesecake z kynutého těsta připravený za pár minut!

Cheesecake se řadí k nejoblíbenějším dezertům po celém světě, a proto se i u nás pravidelně objevují recepty na různé varianty. Některé jsou snadné a levné, některé na parádu a něco extra.

Dnešní recept na cheesecake je opět mírně odlišný, ale tentokrát se to netýká krému, nýbrž těsta a celého základu zákusku. Připravte si tento vynikající kynutý cheesecake a posuďte sami, jak je výborný!

Složení

1 šálek mléka
1 balíček kvasnic (50 g)
1/2 lžičky soli
3-4 polévkové lžíce cukru
1 vejce
3 polévkové lžíce rostlinného oleje
přibližně 4 šálky mouky
750 g Tvarohového sýra
2 vejce
cukr podle chuti
2-3 lžičky vanilkového cukru
Konzervované broskve
Příprava

V teplém mléce rozpusťte kvasnice. Odděleně lehce promíchejte vajíčko a cukr, přidejte sůl a smíchejte s mlékem a kvasnicemi. Vše promíchejte a postupně přidejte mouku. Poté přidejte olej. Těsto propracujte rukama po několik minut a pak jej zakryjte utěrkou a nechte v ledničce po dobu 1 hodiny.

Když těsto v chladničce vykyne, v žádném případě jej nemíchejte. Okamžitě jím naplňte formu.

Připravte tvarohovou náplň: Smíchejte tvaroh s vejci a cukrem, přidejte vanilkový cukr a broskve nakrájené na kousky. Tuto náplň přidejte na těsto a pečte při 180 stupních, dokud nebude cheesecake připravený. Může podávat s kompotovanými broskvemi jako ozdobou.

Autor: admin

VAROVÁNÍ PRO RODIČE: Pokud zjistíte, že vaše děti mají takovéto oko, okamžitě začněte jednat!

Vynikající domácí jahodová zmrzlina bez éček a barviv!