v

Bublinkové langoše BEZ droždí: nenasáknou ani kapku oleje, jsou měkoučké a chutnají fantasticky !

Zapomeňte na mastné langoše a vyzkoušejte ty, podle chorvatského receptu, které jsem poprvé ochutnala na dovolené a od té doby jejich dělám pravidelně a to zejména v létě.

Langoše jsou vynikající, jemné a uvnitř samá bublinka.

potřebujeme:

300 ml jogurtu

1 ČL soli

1 lžičku cukru

1 lžičku sody

400 g hladké mouky

olej na smažení

postup:

Ve větší míse smíchejte jogurt se solí.

Přidejte cukr a sodou .

Dobře promíchejte a postupně přimíchávejte mouku

Vypracujte hladké vláčné těsto, ze kterého vyformujte hrubší válec a nakrájejte ho na přibližně stejné kousky.

Z těch vytvarujte malé bochánky, přikryjte jejich potravinářskou fólií.

Nechte je odpočívat asi 5 minut .

Potom každý bochánek vyválíme na velikost pánve a opékejte na rozpáleném oleji.

Z obou stran do zlatova (nalijte větší množství).
Potom nechte okapat na papírových ručnících a můžete podávat.

Langoše jsou jemné, křupavé a připravené skutečně rychle.

Přejeme dobrou chuť!

Video návod:

Recept pokračuje na další straně

Co myslíš?

Autor: admin

Levandule je hotový zázrak přírodní medicíny

“Maminko, prosím vrať se ke mně, dám ti mou sílu a podělím se o ni”: Po těchto slovech se stalo něco úžasné