v

Čalamáda na studeno – nejlepší recept jaký znám: Žádné zavařování ani vaření!

Recept na domácí Čalamádu

Dnes se s Vámi chci poděli o skvělý recept na výbornou domácí čalamádu, která chutná stejně jako zelný salát.

U nás doma je tento recept nesmírně oblíbený a mizí ze stolu rychlostí blesku.

Na přípravu domácí čalamády budeme potřebovat:

2,5 kg hlávkového zelí

1 kg papriky

0,5 kg cibule

0,5 kg mrkve

15 dg cukr krysta

500 ml octa

1 dl oleje

1 deko koření

Zelí, mrkev, cibuli a papriku očistěte a nastrouhejte na nudličky.

Udělejte si zálivku z cukru, octa, oleje a deka (to prosejte přes sítko, hořčičné semínko nedávejte), promíchejte a vlijte do směsi zeleniny.

Dobře promíchejte, ať se zelenina propojí a nechte 24 hodin odstát.

Potom už jen naložte do lahví i se šťávou, uzavřete a odložte do chladu. Skvělé na tomto receptu je, že nemusíte nic sterilizovat.

Zavařenina vydrží velmi dlouho, tedy za podmínky že ji dříve nesníte – u nás mizí skutečně rychle.

Z uvedené dávky mi vyšlo mi cca 15 malých lahviček.

Autor: admin

Myslíte si, že kameny jsou bezcenné? Když uvidíte tyto nápady, změníte názor. Tip č. 14 mám doma dokonce i já

Z obyčejného balkonu plného věcí si vytvořili oázu klidu. Rychlá rekonstrukce, kterou zvládne každý vás inspiruje