v

Celou rodinu jsem nakrmila pomocí 200 g mletého masa. Tento recept je hotovou záchranou!

Vaření lahodných jídel, když je lednička plná různých ingrediencí, je velmi jednoduché. Pokud však není čas na nakupování a potřebujete nakrmit své příbuzné nebo dokonce nečekané hosty, tato úloha se začne komplikovat. Z tohoto důvodu si nechávám trochu mletého masa v mrazničce, abych ho v případě nouze mohla šikovně využít.

Nabízíme vám recept na pokrm, který si připravíte rychle, chutně a vše, co na něj budete potřebovat, najdete doma!

Ingredience

200 g mletého hovězího masa
500 g brambor
150 g rýže
1 mrkev
1/2 cibule
200 ml vody
1 PL rajčatové pasty
2 PL rostlinného oleje
2 PL smetany
50 g tvrdého sýra
sůl
Pepř podle chuti

 

Postup

Rýži, mrkev s česnekem, mleté ​​maso, sůl a pepř smíchejte do jedné směsi. Následně si z toho vytvořte kuličky o průměru asi 4 cm.¨

Uvařte si rýži přibližně do polohotového stavu. Nastrouhejte si mrkev, nakrájejte cibuli a osmažte na pánvi.

Nařežte si brambory na kolečka a osolte je.

 Formu na pečení vymažeme olejem, položte do něj brambory a masné koule například do tvaru květu. Pečte na 180 stupních po dobu minut.

Na zálivku si smíchejte kysanou smetanu, vodu, rajčatovou pastu, sůl a pepř. Polijte ní maso a brambory a nechte v troubě dalších 15 minut.

 

Po 15 minutách posypte pokrm nastrouhaným sýrem a vložte do trouby na 5 minut, aby se sýr zcela roztál.

Před servírováním můžete jídlo ozdobit oblíbenými bylinkami. Dobrou chuť!

 

Autor: admin

Toto je náš rodinný klenot: Dokonalé šlehačkové těsto na nejlepší buchty a domácí koláče!

Toto je nový hit pro hubnutí a detoxikaci. Pijte tento nápoj a štíhlejší budete již za čtyři dny!