v

Domácí chléb podle receptů našich babiček. V pekárně vás už neuvidí.

Dnes vám přinášíme recept na domácí chléb, který vydrží měkký a dobrý celý týden. Osobně si myslíme, že ho sníte okamžitě, protože takovou dobrotu jste již dlouho neochutnali. Jakmile tento chléb ochutnáte, v obchodě ho už nikdy nekoupíte.

Příprava je snadná a zvládnou ji i ti, kteří se kynutému těstu raději vyhýbají.

Těsto

  • 3 hrnky hladké mouky 00
  • 1 čajová lžička celého kmínu
  • 3 čajové lžičky soli
  • 1 a 1/4 hrnku vody

Kvásek

  • 1 čajová lžička krystalového cukru
  • 20 g čerstvého droždí

Postup práce

Do větší misky rozdrobte droždí, přidejte cukr a vymíchejte kašičku. Poté přilijte trochu teplé vody, zakryjte utěrkou a na teple nechejte vzejít kvásek.

Do mísy prosejte mouku, přidejte zbytek surovin, vzešlý kvásek a vypracujte hladké těsto, které nechejte aspoň 3 hodiny kynout.

Tip

Čím déle těsto kyne, tím více dírek chleba má.

Z vykynutého těsta udělejte bochníky velké podle vaší libosti a dejte je na plech vyložený pečícím papírem.

Troubu vyhřejte na 250 ℃ a vložte připravený chléb. Pečte 15 minut, poté teplotu snižte na 220 ℃ a pečte dalších 35 minut.

Upečený chléb vytáhněte z trouby, potřete studenou vodou a nechejte vychladnout. Skladujte jako běžné pečivo.

Autor: admin

Poté, co jsem začala pít tento nápoj, už nikdy více jsem nepřibrala

Muž přemohl rakovinu kůže, jen aby ho poté vyhodili z benzínky. Z důvodu se vám udělá špatně!