v

Jednoduchá roláda bez mouky připravená za 15 minut, chuť je skvělá.

Další skvělý recept na šťavnatou a velmi jednoduchou roládu. Zvládne jí opravdu každý. Je bez mouky, takže vhodná i pro alergiky na lepek. A připravíte si jí opravdu v rychlosti. Náplň rolády je ze zakysané smetany a v těstě máme vlašské ořechy. Kombinace těchto dvou surovin je opravdu výborná. Zkuste tento recept, nebudete litovat.

Co budeme potřebovat:

4 vejce
4 lžíce cukru
1 vanilkový cukr
50 g mleté vlašské ořechy nebo lískové ořechy
200 g zakysaná smetana
moučkový cukr do zakysané smetany (dle vaší chuti)

  • Vyšleháme si z bílků sníh.

  • Přidáme 4 lžíce cukru, 1 vanilkový cukr, 4 žloutky, a 50 g mletých vlašských ​​ořechů nebo lískových ořechů.

  • Pečeme na plechu vyložený pečícím papírem na 180 stupňů asi 12-15 minut.

  • Po upečení těsto na roládu opatrně sundáme z pečícího papíru a dáme na stranu vychladnout.

  • Do rolády budeme dávat zakysanou smetanu, můžeme do zakysané smetany přidat moučkový cukr, můžete i bez cukru.

  • Zakysanou smetanu rozprostřeme na upečené těsto.

  • A nakonec těsto se zakysanou smetanou zabalíme do rolády.

  • Roládu můžeme ještě posypat mletými ořechy.

Autor: admin

Nosíte v kabelce balzám na rty? Podívejte se na jeho 12 nečekaných využití, o nichž většina lidí netuší

Tip na lahodný dezert: Čokoládový koláč s kokosovým krémem, je jednoduchý!