v

Jsou opravdu skvělé. Rychlé, bez vajec a mouky – Recept na žebrácké knedlíky

Recept na žebrácké knedlíky: Rychlé, bez vajec a

mouky!

Dnes jsem si na ně vzpomněla, když jsem vařila brambory k obědu. Pár kousků jsem odložila bokem, protože jsem měla v plánu udělat tyto knedlíčky k večeři.

 Jsou opravdu skvělé. Rychlé, bez vajec a mouky – moje babička jim říkávala žebrácké knedlíky.

Podle mě jsou výborné. Pokud máte v lednici uvařené brambory, skutečně jsou hotové za 10 minut. Máte je udělané dřív než zmrazený polotovar.

Co budeme potřebovat:

  • uvařené brambory

  • škrob – bramborový (já si kupuji v Polsku tam mají ve větších baleních)

  • sůl jen do vody – ne do těsta

*Na kilo brambor se dává obvykle asi 250 g škrobu.

postup:

 Dáme vařit vodu a solíme ji, najemno si nastrouháme uvařené brambory, posypeme škrobem, vidličkou zamícháme a vytvoříme sypkou směs kterou zpracujeme ručně do kompaktní hmoty – jednotného těsta. Když je potřeba dosypeme škrob. Těsto by mělo být dobře tvárné.

Z těsta tvoříme kulaté knedlíčky o velikosti menší než tenisový míček a hned dáme do vroucí osolené vody.

Vaříme 2 – 3 minuty, není potřeba déle, vypneme, necháme pár minut pod pokličkou odpočinout. Vyndáme z vody a hned podáváme.

Dobrou chuť!

Autor: admin

Dokonalé pařené buchty podle mojí babičky Alenky. Vždy se povedou!

Jak vyléčit ušní infekci a bolesti ucha pomocí soli a ponožky