v

Kokosovo-čokoládový dort plněný smetanovým krémem s úžasnou a lehkou chutí!

Tento recept pravděpodobně nebude pro začátečníky v kuchyni, ale naopak poslouží jako skvělá inspirace těm, kteří již pokořili všechny kuchařské milníky a zároveň se chtějí dál a dál zdokonalovat.

Zkuste si připravit tento lahodný a krásně vypadající dort, který v sobě snoubí lehkou chuť exotického kokosu a dobře známou klasickou čokoládu. Dohromady vytváří nezapomenutelnou kombinaci.

  • Složení krému

1 litr mléka
1 pudink se smetanou příchutí
60 g škrobu
8 čajových lžiček cukru
100 g strouhaného kokosu
10 g ​​želatiny
asi 30 ml bílé sladké smetany

  • Složení polevy

150 ml sladké smetany
100 g hořké čokolády

Složení těsta (připravte 3x, získáte 3 vrstvy těsta)

70 g bílků (cca 2 vejce)
60 g cukru
10 g mouky
10 g škrobu
10 g kakaa
1 kávová lžička prášku do pečiva
1 lžíce oleje
1 čajová lžička mléka
1 čajová lžička rumu
Příprava

Ve 100 ml mléka rozpusťte želatinu. Ve 200 ml mléka uvařte pudink s cukrem a škrobem. Zbytek mléka povařte s cukrem a kokosem, poté přidejte pudink a vařte, dokud směs nezhoustne, nakonec vmíchejte rozpuštěnou želatinu a smetanu.

Smíchejte čokoládu se smetanou při vaření. Nechte vychladnout na pokojovou teplotu.

Vyšlehejte bílky s cukrem. Poté vmíchejte všechny ostatní ingredience do těsta a upečte jej ve formě o průměru 24 cm cca 15 minut při 160 stupních. Opakujte se všemi vrstvami.

Nakonec na sebe poskládejte vrstvy: těsto–krém–těsto–krém–těsto–krém. Celý dort zalijte polevou a můžete dozdobit kokosem. Nechte ztuhnout v lednici a podávejte.

Autor: admin

Belgičtí dietologové radí: Jezte tuto polévku a zhubněte zdravě a bez vyčerpání!

Jogurtový koláč s ovocem