v

Křupavý štrůdl z listového těsta plněný vanilkovým krémem – božská chuť!

Všemožné štrúdly a záviny jsou velmi typickou součástí české kuchyně, a proto nesmí chybět na stole, když například přemýšlíte, čím pohostíte příbuzné či jinou návštěvu, kterou právě očekáváte.

Pokud už Vás nudí staré a známé recepty, můžete vyzkoušet tento. Snadno můžete připravit vynikající křupavý štrůdl s vanilkovým krémem. Tato chuťová kombinace se skvěle doplňuje a chutná výborně.

Složení

500 g listového těsta

První náplň

3 vejce
3 lžíce cukru
Půl balení zakysané smetany
200 ml oleje
Špetka soli
sáček prášku do pečení

Druhá náplň

1 l mléka
9 lžic cukru
3 vanilkové pudinky

Příprava

Uvařte pudinky v mléce s cukrem dle běžného postupu a nechte vychladnout.

Smíchejte všechny přísady první náplně a promíchejte.

Listové těsto rozdělte na několik částí a každou z nich naplňte nejprve první náplní a poté pudinkem. Zarolujte do štrůdlu obvyklým způsobem, pomažte vejcem či máslem a pečte při 180 stupních 15 minut. Před podáváním posypejte práškovým cukrem.

Autor: admin

Recept na domácí pribináček: Uděláte ho za pár korun a pochutnají si na něm děti i dospělí!

RODIČE HO OPUSTILI, PROTOŽE BYL OŠKLIVÝ. TO ALE NETUŠILI, ŽE O 33 LET POZDĚJI SE STANE TOTO!