v

LANGOŠE TURECKY: JEN 4 SUROVINY A NEJLEPŠÍ NÁHRADA PEČIVA JE NA STOLE. CHLÉB UŽ NEKUPUJI

Ti, kteří byli v Turecku určitě znají jejich slavný koláč Bazlama. Je to suchá tortilla, kterou Turci konzumují zejména na snídani s máslem a šálkem čaje…

Občas si k ní přidají tvrdý sýr, který jim dodá jemnější a výraznější chuť. Klasický recept sestává jen z kvasinek a vody. Na tento recept tedy potřebujte jen velmi málo surovin a ještě méně času.

Budeme potřebovat:

  • 400 g pšeničné mouky

  • 250 ml kefíru

  • sůl

  • 1 lžička sody

Postup:

Prosátou mouku smíchejte se solí a sodou. Mukovi směs smíchejte s kefírem. Pokud je potřeba, můžete přidat kefíru více. Aby se vám těsto na ruce nelepilo, namočte si ruce do slunečnicového oleje.

Hotové těsto vložte na 10 minut do chladničky. Odstát těsto si rozdělte na 5 částí a vyformujte do tenkého kruhu. Po obvodu placky propíchněte vidličkou.

Hotové placky nyní můžete opéct na pánvi bez oleje. Když jsou hotové namazat máslem. Dobrou chuť.

Pokud se Vám tento článek líbí, můžete ho komentovat, diskutovat a budeme rádi, pokud ho budete sdílet pro své známé. Děláme to s ochotou hlavně pro vás, naše fanoušky. Nezapomeňte nás podpořit kliknutím na LIKE 🙂

Autor: admin

DĚLEJTE TYTO CVIKY POUZE JEDNOU ZA DVA DNY A OKAMŽITĚ VÁS PŘESTANE BOLET ZÁDA! VŽDY MĚ BOLELA ZÁDA ALE PO TOMTO JSEM UŽ NECÍTILA BOLEST

JEDNODUCHÝ BABIČČIN RECEPT NA KŘEČOVÉ ŽÍLY: VÝSLEDEK JE TÉMĚŘ OKAMŽITÝ