v

Lepší knedlík jsem nikdy nejedla: Ze staršího pečiva a slaniny, místo vody knedlík uvařte v polévce!

Když vyměníte obyčejnou osolenou vodu za polívku,

zabijete dvě mouchy jednou ranou.

Knedlík nemusíte vyvářet zvlášť a co je nejdůležitější, bude úžasně chutná – můžete ubrat sůl, polévka knedlík skvěle ochutí.

Knedlík chutná výtečně a na stole je raz dva. Knedlík můžete použít hned, nebo zamrazit na později.

Co budeme potřebovat:

  • 500 g staršího pečiva nakrájeného na malé kostičky
  • 2 vejce
  • 3 ks cibule
  • petrželku nakrájenou nadrobno
  • 5 plátků slaniny nakrájené nadrobno
  • sůl a pepř podle chuti
  • mléko na zalití pečiva
  • špetku muškátového oříšku
  • olej

Pečivo polijeme trochou mléka – stačí skutečně jen trochu mléka, podle potřeby můžeme mléko přidávat později.

Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na troše oleje dozlatova. Přidáme kousky slaniny a vše spolu chvíli opékáme na mírném plameni. Tuto směs smícháme s nakrájeným pečivem.

Přidáme petrželku, rozmíchané vajíčka, dochutíme solí, kořením a vymícháme lepivou hmotu (dle potřeby přidáváme mléko, pokud se nám směs zdá příliš suchá). Necháme odpočívat 15 minut.

Na vaření můžeme použít potravinářskou fólii, plátno, nebo třeba i sáčky na tlačenku. Jednoduše do nich navrstvíme hmotu, pevně uvážeme na obou koncích a vaříme ve vroucí vodě přibližně 25 minut.

Knedlík získá skvělou chuť, když ho vaříte v plátně nebo utěrce v polévce – já ho dělám  v klasickém vývaru a knedlíky je skutečně výtečné.

Autor: admin

Toto se stane s vaším tělem, pokud budete jíst okurky každý den. Tato informace mi vyrazil dech! …

Recept na ruské řízky s majonézou a česnekem: Jsou tak výborné, že si určitě přidáte!