v

Může být cuketa chutnější než maso? Díky tomuto receptu určitě

Cuketa je úžasná zelenina, kterou nejenže nyní koupíte úplně všude, ale navíc je i vynikající a snadná na přípravu.

Pokud hledáte nějaký nový recept, jeden tu pro vás mám.

Cuketa zpestří váš jídelníček, můžete ji použít jako přílohu k masům, připravit jako jednohubky a s bylinkami chutná úplně nejvíce. Pojďme však zpět k našemu receptu.

Smažená cuketa s česnekem a ořechy bude od nynějška konkurovat i vašim nejlepším masovým receptům.

Tento recept můžete připravit buď jako předkrm, nebo jako přílohu.

Budete potřebovat:

  • 1 cuketu
  • 3 stroužky česneku
  • čerstvou petrželku
  • hrst vlašských ořechů
  • olej
  • sůl a pepř podle chuti

postup:

  1. Cuketu omyjeme a oloupeme. V případě, že má nějaká jadérka, klidně je vykrojíme. Pokud však máte mladou cuketu, klidně nechte i slupku, i semínka.
  2. Cuketu nakrájejte na drobné kolečka, podobně jako krájíte brambory.
  3. Do pánve si nalijte olej a položte ji na mírný plamen.
  4. Do rozehřátého oleje postupně vložte cuketu a opečte ji tak, aby byla zlatavé barvy.
  5. Na pánvi ji však neopékejte příliš dlouho, protože se může stát, že vnitřek bude kašovitý.
  6. Petrželovou nať omyjte a nasekejte nadrobno.
  7. Česnek přetlačte a vlašské ořechy rozmixujte nebo posekejte nadrobno nožem.
  8. V misce nakonec smíchejte nať, česnek, ořechy, sůl, pepř a trochu olivového oleje.
  9. Směs přidejte k cuketě a vše spolu dobře promíchejte.

Díky ořechům cuketa získá neobvyklou chuť a vaše kuchyň bude vonět nádhernou vůní. Toto jídlo bude chutnat dokonce i těm, kteří nemají moc zeleninu v oblibě. Dobrou chuť.

Autor: admin

6 trapností, které na dovolené dělají jen Češi

Tohle je důvod, proč už nikdy nebudete prát bez octa! Překvapivé triky jak ho využít při praní!