v

Nejlepší langoše z koupaliště v Podhájské: , v ledničce vám vydrží celý týden!

Pokud si občas rádi dáte dobrý langoš, tento recept vřele doporučuji. Každé léto jsme chodili na langoše do Podhájské. Jsou to už roky, ale na tyto langoše se vždy stálo ve frontě.

 potřebujeme:
500 ml mléka

250 ml kysané smetany

 1 kg hladké mouky

30 g droždí

1,5-2 lžičky soli

Pokud vás pálí žáha, vyměňte kysanou smetanu za jogurt a přidejte do těsta i 1 lžičku jedlé sody.

 

postup:

V míse v mleku rozmícháme droždí, přidáme zbytek surovin a vymícháme těsto.

Hned, když je těsto hotové, dáme ho do dostatečně velkého plastového sáčku nebo dózy s víkem a uzavřené uložíme do chladničky, kde nám nakyne. (pozor dejte do větší misky, neboť těsto nakyne ).

Na druhý den můžeme smažit. Z těsta si odkrojíme kousek, který potřebujeme a na zlehka pomaštěné pracovní desce roztahujeme do tvaru placky. Těsto se nelepí, je vláčné a dobře se s ním pracuje.

Langoše usmažíme klasicky v oleji na pánvi, potom ubrouskem snadno odsajeme přebytečný tuk a můžeme je potírat. Já potírám česnekem a dávám kečup a strouháný sýr. Každý, jak má rád.

Přejeme vám dobrou chuť! 🙂

Autor: admin

Nejsnadnější domácí pizza na světě! Udělaná na pánvičce během 15 minut!

31 top nápadů, které zcela promění vaši zahradu: Bude vypadat jako kdyby vám ji vybudoval profík!