v

Nejlepší smetanové řezy bez pečení: Když se naučíte tento krém ze Salka, už nikdy nebudete váhat, čímž plnit zákusky a domácí dezerty!

Na první pohled vůbec nevypadají jako nepečený zákusek, ale skutečně je to tak. Připravíte jejich zcela jednoduše, stačí jen naskládat a naplnit krémem, právě v něm se však ukrývá tajemství dokonalé chuti.

potřebujeme:
2 bal. čokoládových sušenek

1 salko (nevařené)

250 g másla

400 ml mléka

1 smetanový pudink

Na polevu:

200 g mléčné čokolády

 

5 lžic mléka

3 lžíce cukru

150 g másla

postup:
Nejdříve si z mléka a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink a necháme vychladnout. Je důležité, aby měl pudink, salko i máslo stejnou teplotu – jinak krém nebude mít správnou konzistenci.

Máslo ušleháme spolu se salkem a pak do krému zapracujeme i pudink. Utřeme jednotný krém. Mně se krém díky salku zdál dost sladký, ale pokud rádi hodně sladíte, můžete přidat cukr nebo dosladit medem.

Sušenky rozložíme na rovný povrch (můžeme je trochu potřít nějakým dobrým džemem, dezert bude ještě chutnější), pak navrstvíme krém, sušenky, krém a takto vrstvíme, dokud nemineme všechny přísady. Nakonec polijeme polevou. Krém je výborný i do jiných dezertů.

Podáváme vychlazené.

Přejeme vám dobrou chuť! 

doporučujeme

 

Autor: admin

Komentáře

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Načítání…

0

Postní Hermelínové bochníky za 10 minut: Jsou tak výborné, že na maso si ani nevzpomenete!

Tyto rohlíčky jsou doslova delikatesa a miluje je celá naše rodina, dělám je každý týden a stále zkouším nové nápady