v

Nejlepší tvarohový koláč co znám. Tak jednoduchý, že ho zvládnu i já a vždycky když ho někomu udělám, chce recept

Dokonalé pečení bez velkého snažení! Nepotřebujete mít ani zkušenosti ani pekařskou výbavu a tento recept zvládnete s bravurou. Příprava tohoto koláče vám možná vyrazí dech, do těsta nepotřebujete žádnou tekutinu ani vejce, jednoduše suchou směsí se posype plech a v kombinaci s tvarohem je zaděláno na ten nejbáječnější tvarohový moučník, co znám. Lahodný pečený tvaroh se doslova rozplývá na jazyku. Při jeho konzumaci je dezertní vidlička nutností, protože ta křehká dobrota si zaslouží jemné zacházení.
Bez čeho se neobejdeme:
pečící mísa, event. plech
pečící papír
Na suchou směs potřebujeme:
2 a ½ hrnku polohrubé mouky
1 hrnek cukru krupice
1 prášek do pečiva
Tvarohová náplň:
3 balení měkkého tvarohu (3 x 250 g)
3 celá vejce
1 vanilkový cukr a 2 lžíce cukru moučka
hrst sušených brusinek (zlatých rozinek)

Mouku, cukr a prášek do pečiva smícháme. Polovinu směsi nasypeme na plech vyložený papírem. Na tuto vrstvu nalijeme tvarohovou náplň, kterou jsme připravili smícháním tvarohu, vajec, cukru a brusinek (rozinek), které jsme předem namočily v rumu. Náplň rozetřeme stejnoměrně po celé pečící nádobě a zasypeme druhou polovinou suché směsi. Povrch takto připraveného koláče poklademe plátky másla a vložíme do trouby. Teplotu nastavíme na 180 °C a u horkovzdušné trouby máme za 45 minut pečeno, což poznáme dle zlatého máslového povrchu koláče a neopakovatelné vůně, která tento proces pečení provází.


první vrstva suché směsi


pro tvarohovou směs je vynikající použít brusinky i rozinky 

tvarohovou náplň vlijeme do formy a uhladíme stěrkou


zasypeme druhou polovinou suché směsi


poklademe plátky másla a vložíme do horké trouby


rozpuštěné máslo prosákne celým koláčem


při teplotě trouby 180 °C a 45 minutách bude koláč do křupava propečený a je vhodná doba se na něj vrhnout 🙂 Jen silní jedinci odolají.
Při krájení tohoto koláče se nepolekejte, že na dně formy zůstává trochu mouky. Koláč si ji ze spodní vrstvy vezme právě tolik, kolik bezpodmínečně potřebuje. Není to úžasně jednoduché? Tento starý recept je vhodné oprášit a opravdu ho alespoň jednou zkusit. Nebuďte líní – až ochutnáte nebudete chtít jiný. Pokud k němu použijete stylově sušené brusinky, dejte si švédský horký grog.

 Zdroj : dolcevita.blog.cz

Autor: admin

100 návrhů červených moderních kuchyní pro vaši inspiraci

Pokojská z hotelu prozradila trik profíků, díky kterému se vám prach nebude lepit na nábytek: Zkuste to a prachovku můžete odložit!