v , ,

Několik tipů, jak si vyrobit skvělé sušené ovoce

Máte rádi zdravé a chutné svačiny? Pak určitě uvítáte několik typů na sušení ovoce v sušičce. Sušené ovoce se hodí na cesty, do kabelky, na stůl při posezení s přáteli a zkrátka kamkoli. Hodí se i jako svačinka pro děti. Je zdravé, bez konzervantů, nelepí se na prsty, nešpiní.

Sušené jahody: Jahody omyjte a odstraňte stopky. Dobře se krájejí v kráječi na vajíčka. Plátky jednoduše položte na síto.

 

Sušené kiwi: Umyté kivi olúpte. Nakrájajte ich nožom na tenké plátky, alebo použite kráječe na ovocie a zeleninu. Plátky narovnajte na sito.

Sušená jablka: Umyjte jablka a oloupejte, odstraňte jádřince a nakrájejte na tenké plátky. Smíchejte citrónovou šťávu s Agávový sirupem nebo medem (na 1 dcl citronové šťávy lžičku sirupu nebo medu). Plátky jablek namáčejte do slazené šťávy a narovnejte je na síto. Pak je můžete ještě jemně posypat skořicí.

 

Sušené banány: Oloupané banány nakrájíme na silnější plátky (přibližně 18 – 20 plátků z každého banánu). Namáčejte do slazené citrónové šťávy stejně jako jablka. Plátky položte na síto. Nebudou křupavé jako kupované sušené banány, ale budou mít daleko lepší chuť.

Sušené pomaranče: Olúpte pomaranče a nakrájajte ich pomocou krájača na ovocie alebo nožom. Plátky rozložte na sito.

 

Rodina prodává na první pohled normální vilu. Až ale uvidíte, co je v obýváku, zapomenete dýchat!

Věšíte vyprané prádlo doma? Podle odborníků děláte velkou chybu