v

Neobalujte řízky, toto je stokrát lepší: Zapomeňte na trojobal, toto vylepšení si zamiluje každý!

Kuřecí řízky máme velmi rádi, ale v létě si ráda usnadnit práci a namísto stání při rozpálené pánvi raději trávím čas jinak. Tyto řízky jsou opravdu fantastické – rychlé, křupavé a vhodné i na grilování. Navíc, je to mnohem zdravější, než smažené.

Potřebujeme:

  • 4 ks kuřecích prsou
  • 30 g hořčice
  • 50 g majonézy nebo zakysané smetany
  • 30 ml oleje,
  • 2 lžiček medu,
  • 4 stroužky česneku,
    sůl,
    červená paprika,
    mletý pepř
  • Postup:

    Na marinádu vše smícháme. Masíčko si omyjeme, nakrájíme na co tenčí plátky a osušíme.

    Vložíme do marinády alespoň na dvě hodinky (ideálně na noc) a pak jen přendáme na plech vyložený papírem na pečení.

    Pečeme při teplotě 180 stupňů v předehřáté troubě asi 30 minut.

    Obrátíme a necháme dopéct.

    Pro křupavější verzi, obalte před pečením v strouhance a pokapejte olejem.

Autor: admin

Už neřeším šmouhy na oknech ani zaschlé kapky na sprcháč: Zázrak odkoukané od švagrové – 5 minut a doma mám lesk jako blesk!

V těchto zimních časech byste měli pít tento nápoj každé ráno a váš imunitní systém vám za to poděkuje!