v

Nepotřebujete strouhanku a ani jedno vejce: Vyzkoušejte fantastické domácí karbanátky s bramborami a zakysanou smetanou!

Výborný nápad na chutné a rychlé jídlo z jedné mísy. Karbanátky ještě šťavnatější a chutnější, než kdykoliv předtím!

 Ingredience:

  • 200 g mletého masa

  • Sůl, koření

  • 1 větší mrkev

  • ½ cibule

  • 4-5 ks brambor, očištěných a nakrájených na kolečka

  • pertželopvou nať

  • olej

  • 150 g zakysané smetany

postup:

 

Mleté maso ochutíme solí a pepřem. Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme na rozpáleném oleji, přidáme i strouhanou mrkev a spolu chvíli restujeme. Tuto směs vmícháme do masa.

Z masa formujeme mokrýma rukama kuličky, které ukládáme do vymazané zapékací mísy a prokládáme je s bramborami, které jsme si ochutili solí.

Vložíme do vyhřáté trouby na 20 minut – při teplotě 180-190 stupňů.

Kysanou smetanu si rozmícháme s vodou a přelijeme přes bramborovo-masovou směs.

Pečeme při teplotě 170-180 stupňů ještě 30-35 minut. Posypeme petrželkou a můžeme podávat.

Autor: admin

Toto je nejlepší švestkový koláč, jaký jsem kdy dělala: Švestky můžete nahradit i jiným ovocem a ten krém je božský!

Ženy po 40 mějte se na pozoru. Ve vašem věku se vaše tělo zcela mění. Toto musíte dělat, abyste byly zdravé a krásné