v

Nesmrtelný recept na „sladké pokušení“: Odzkoušené a je to to nejlepší, co může mezi dezerty vůbec být!

Znáte tento dezert? U nás doma ho miluje každý a pokud se zeptáte na oblíbený zákusek manžela nebo dětí, všichni odpoví shodně:)

 

Jelikož je víkend udělám ho raději na dva plechy, aby si chvíle volna celá rodina užila co nejvíce.

Co budeme potřebovat:

Na těsto:

  • 5 vajec
  • 50 g moučkového cukru
  • 5 lžic studené vody
  • 200 g krystalového cukru
  • 1 lžíci kakaa
  • ½ bal. prášku do pečiva
  • 160 g polohrubé mouky

na krém:

  • 500 ml mléka
  • 4 lžíce hladké mouky
  • 5 žloutků
  • 1 bal. vanilkového cukru
  • 250 g másla
  • 100 g moučkového cukru

Na vrch:

  • 5 bílků
  • 200 g kr. cukru
  • 1 citron – šťávu

Vejce si rozdělíme na bílky a žloutky, z bílků a moučkového cukru ušleháme tuhý sníh. V misce si ušleháme žloutky s cukrem do pěny, přidáme i vodu a postupně i sypké přísady.

Nakonec přimícháme opatrně i sníh a vymícháme jednotné těsto, které přendáme na plech vymazaný a vysypaný moukou.

Pečeme při teplotě 180 stupňů, než těsto není dostatečně upečené. Otestujeme párátkem.

Z mléka, mouky a vanilkového cukru uvaříme hustý pudink. Potom sejmeme z plamene, vmícháme žloutky – jedno po druhém, opět přeložíme na plamen a mícháme, dokud nevznikne krásně lesklý, hustý krém.

Necháme vychladnout. Změklé máslo ušleháme s práškovým cukrem a po lžičkách vmícháme do vychladlého krému.

Nad párou si nakonec ušleháme bílky s cukrem a šťávou z citronu. Když je krém tuhý, sejmeme z plamene.

Na vychladlé těsto navrstvíme nejprve žlutý krém a pak i sníh. Uhladíme a necháme vychladit. Před podáváním posypeme čokoládou.

Autor: admin

DŮLEŽITÉ: TAKTO IDENTIFIKUJETE RÝŽI, KTERÁ OBSAHUJE PLASTY

Přidejte sůl do svého šamponu a vyřešíte jeden z největších problémů s vlasy