v

Originální recept od mojí tety ze Slovenska na ty nejlepší bramborové knedlíky. Tak dobré knedlíky jste ještě nejedli!

Výborný recept, který určitě vyzkoušejte. Jako příloha se perfektně hodí dušené zelí. Po této dobrotě si oblížete všechny prsty!

Ingredience:

Na těsto:

  • 100 g krupice
  • 700 g brambor – vařených ve slupce den předem
  • 2 vejce
  • 150 g hrubé mouky
  • 80 g najemno umleté ​​strouhanky

náplň:

  • 250 g slaniny nebo uzeného masa
  • 1 velkou cibuli
  • Olej na osmažení

postup:

Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme sypké přísady a rozšlehaná vejce. Vypracujeme jednotné těsto, které nelepí.

Těsto přendáme na pomoučenou pracovní desku a rozválíme na plát o tloušťce asi 1 cm. Potom plát rozdělíme na jednotlivé díly – čtverce nebo obdélníky a do jejich středu navrstvíme náplň. Cibulku a slaninu, které jsme si opražili na pánvi – náplň by měla být vychladlá.

Pak jednoduše zabalíme a vytvoříme tvar kuličky (tetička dělala dříve tvar vajíčka, ale i kuličky jsou v pořádku.

Vkládáme do vroucí osolené vody a vaříme asi 10 minut – záleží to i na velikosti knedlíků.

Podáváme s osmaženou cibulkou a dušeným zelím.

Přejeme vám dobrou chuť!

Autor: admin

Nejlepší domácí sekaná, jakou jsem kdy ochutnala: Mleté maso nikdy nebylo chutnější, než podle tohoto receptu!

Moje babička z Polska mi připravila jejich verzi segedínského guláše a byl vynikající! Zde je recept