v ,

perfektní vychytávka s droždím: Pokud nechcete čekat, dokud těsto vykyne, stačí přidat k droždí tuto přísadu a s těstem můžete dělat hned!

Z kynutého těsta jsou ty nejlepší domácí pochoutky a já nedám dopustit na domácí pečivo. Akorát ne vždy mám čas čekat, dokud těsto vykyne a našla jsem tento zlepšovák, který se jistě bude hodit i jiným hospodyňkám.

Kvásek nedělám klasicky z mléka, droždí a cukru. Jednoduše vezmu kostku čerstvého droždí a pořádně ho rozmícháme v jedné lžíci medu. Vznikne mi hnědá hustší tekutina.

Pak jen přidám ostatní přísady, ručním šlehačem s nástavci na těsto vymícháme těsto a je to. Takto dělám už léta perfektní domácí housky, jejichž příprava opravdu trvá jen 15 minut. Stačí, když medový kvásek smícháte s 1 kg hladké mouky, 600 ml vody a 1 lžící soli. Z těsta jen vyformujeme, housky, bagety nebo jiné tvary a šup na plech vyložený papírem.

Důležité! Toto pečivo vkládáme do STUDENÉ trouby. Troubu následně zapneme na 200 stupňů a pečeme asi půl hodinku.

Co myslíš?

Autor: admin

Utopil štěně ve vaně, fotky posílal přítelkyni. Za týraní dvou psů dostal muž z Prahy rok vězení

Milujete smažený sýr? Vyzkoušejte zdravější verzi z trouby, jednodušší, zdravější a bez “roztékání” po pánvi!