v

Recept na šlehačkovou vánočku. Lepší vánočku jste nikdy nejedli! Já ji dělám nejen na Vánoce

Tato vánočka je opravdu luxusní, měkoučká a krásně jemná. Za to může právě šlehačkové těsto!

Ingredience:

  • 500 g hladké mouky
  • 250 ml smetany na šlehání 33%
  • 1 bal. sušeného droždí
  • 50 g cukru práškového
  • 1 bal. vanilkového cukru
  • špetku soli
  • 2 vejce
  • 1 bílek
  • 100 – 150 g rozinek namočených v rumu

Na potření:

  • žloutekMouku prosejeme a přidáme i ostatní sypké přísady. Pak přidáme Vejce, bílek a smetanu s rozinkami.Důkladně vypracujeme jednotné hladké a vláčné těsto.

    Přikryjeme utěrkou a necháme vykynout na teplém místě.

    Potom těsto rozhněteme v rukou a rozdělíme na menší bochníky – podle toho, z kolika ohonů chcete plést.

    Vánočku můžete pléct ze dvou ohonů nebo já dělám základ ze tří (úpletů jako cop) a na vrch dám ještě dva copy .

    Pak přendáme na plech vyložený papírem a necháme ještě pokynout.

    Potřeme žloutkem a dáme péct do vyhřáté trouby.

    Pečeme při teplotě 190-200 stupňů asi 35-40 minut – vánočku je třeba sledovat.

    Dobrou chuť!

Autor: admin

VIDEO: 84letá seniorka válí na klavír v obchodě. Nakupující se nestačili divit

Vánoční cukroví: linecké jogurtové kytičky s kokosovou náplní vás ohromí