v

Rychlý recept na chléb bez droždí pro těžké dny: zamíchá a hned se peče!

Tento chlebík jsem našla v mé kuchařce jako “Irský chlebíček bez droždí”. Protože droždí doma nemám a kváskování jsem zatím nezkoušela, bylo to přesně to, co jsem hledala.

potřebujeme:
250 g hladká mouka

250 g celozrnná pšeničná mouka

1 KL soda bikarbona

1/2 KL sůl

300 ml podmáslí

postup:
V misce smícháme obě mouky se solí a sodou.

V mouce uděláme důlek a vlijeme podmáslí. Hnětačem na elektrickém šlehači zpracujeme obě suroviny na těsto.

Desku posypeme moukou a přendáme na ni těsto. Rukama vytvoříme kouli a položíme na plech nebo mísu vyloženou pečícím papírem.

Kouli mírně stlačíme, aby vznikl bochník o průměru asi 20 cm.

Ostrým nožem bochník hluboko nařízneme, nesmíme ho však zcela proříznout. Povrch posypeme trochou celozrnné mouky.

V horké troubě vyhřáté na 200 stupňů pečeme do zlatohněda 30 minut.

Chléb je upečený, když po poklepání na spodní stranu zní dutě.

Pokud zní tupě a nezřetelně, pečeme ho ještě dalších 3-5 minut. Chléb vyjmeme z trouby a dáme vychladnout na mřížku. To je vše

Přejeme vám dobrou chuť! 🙂

Co myslíš?

Autor: admin

Salát z červené řepy bez zavařování: Zázrak pro zdraví, který máte na podzim rovnou pod nosem!

3 geniální způsoby jak uskladnit česnek: Takto ho máte ho po ruce vždy, když ho potřebujete!