Home Recepty Salát z červené řepy a švestkami

Salát z červené řepy a švestkami

60

Aby bylo možné připravit originální a zdravé jídlo, není nutné kupovat exotické produkty, jen trochu experimentujte s obvyklými.

Například, tento salát z obvyklých ingrediencí je zcela lahodný, navíc má nepopiratelné výhody.

Červená řepa je schopna obnovit kvalitu a objem krve. Sušené švestky zlepšují fungování gastrointestinálního traktu.

A křen se používá k léčbě zánětu žlučových cest.

A to není úplný seznam prospěšných vlastností . Ne salát, ale skutečná vitamínová bomba!

Hlavní věc je, že takový salát z červené řepy můžeme dát i na sváteční stůl, protože to vypadá velmidobře , a chuť je výborná!

Ingredience

– Řepa 2 ks
– Brambor 4 ks 
– Švestky 50 g 
– jablko 1 ks 
– Jogurt 5 lžíce
– Strouhaný křen kořen 2 lžíce
– Dýňová semínka 40 g 
– Citronová šťáva 2 lžičky 
– Sůl podle chuti