v

Salát z červené řepy bez zavařování: Zázrak pro zdraví, který máte na podzim rovnou pod nosem!

Svěží domácí salát plný vitamínů , který oceníte zejména v zimních měsících. Vynikající je jako příloha k masu nebo jako ingredience, která skvěle ochutí vaše oblíbená jídla.

potřebujeme:
3 kg červené řepy

1 kg mrkve

1 kg cibule

1 kg papriky

1 kg rajčat

1 šálek cukru

150-200 ml octa

3 lžíce soli

3/4 hrnek rostlinného oleje

Tato dávka vystačí na 12 sklenic o objemu 500 ml

Zeleninu omyjeme a očistíme.
Cibuli nakrájíme nadobno, řepu i mrkev nastrouháme. Papriku nakrájíme na tenké proužky a rajčata na půlkruhy.
Zeleninu smícháme a přidáme sůl, cukr, ocet a olej.

Směs přendáme na slabý plamen a když zelenina pustí šťávu, přikryjeme pokličkou, nastavíme na silnější plamen a vaříme 25 minut.

Horkou směs navrstvíme do sterilizovaných sklenic a důkladně uzavřeme. Sklenice zakryjeme dekou a necháme odpočívat.

Používáme jako přílohu, do polévek, omáček či jiných receptů.

Autor: admin

Rychlé a křehoučké Větrníky z listového těsta: Měli takový obrovský úspěch, že klasické větrníky už nedělám!

Rychlý recept na chléb bez droždí pro těžké dny: zamíchá a hned se peče!