v

Staročeské lívance nadýchané jako obláček: Originál od babičky z Moravy, když ochutnáte, budou na stole každý týden!

Tento recept dělala ještě moje babička, když se vydala na Moravu. Naučila ho její tchyně a později ho ona naučila mou mámu a ta i mě. Tyto lívance jsou velmi chutné, ráda je připravuji na snídani, nebo i jako sladký oběd. Když těsto neminete, klidně můžete nechat v lednici na později.

potřebujeme:
300 g polohrubá mouka

1 lžíce máslo

 20 g droždí

1 lžíce cukru

2 ks vejce

500 ml mléko

špetka soli

Na vrch:

Tvaroh, šlehačku, povidla, džem – nebo jiné přísady podle vaší chuti

postup:
Z půl šálku vlažného mléka, 2 lžiček cukru, lžičky mouky a droždí vymícháme kvásek a počkáme, dokud vzejde.

Mezitím si zbylé vlažné mléko smícháme s vejci, moukou, solí a lžíci rozpuštěného másla, přidáme i kvásek a vymícháme řídké těsto. Těsto necháme v teple vykynout půl až třičtvrtě hodiny. Pak smažíme na oleji jako obvykle.

Přejeme vám dobrou chuť! 🙂

Autor: admin

Geniální návod jak zavařovat okurky v myčce na nádobí!

Do kuřecích prsou jsem vložila plátky sýra, šunky, slaniny, vajíčko a zabalila. Minimální množství ingrediencí a tak chutné