v

Takové hříbky v lese určitě nenajdete: Originální sladké koláčky s dvojitým krémem, které potěší nejen mlsné houbaře!

Tyto utěšené hřiby v lese určitě nenajdete, protože jsou to chutné sladké koláčky z odpalovaného těsta, plněné dvěma druhy krému. Originální pamlsek, který potěší nejen mlsné houbaře!

Tyto utěšené hřiby v lese určitě nenajdete, protože jsou to chutné sladké koláčky z odpalovaného těsta, plněné dvěma druhy krému. Originální pamlsek, který potěší nejen mlsné houbaře!

postup:

Do hrnce si nalijeme vodu, přidáme máslo, špetku soli a dobře vymícháme. Přidáme cukr, mouku a za stálého míchání vaříme na mírném ohni, dokud nám nevznikne kompaktní těsto, které se bude odlepovat od stěn hrnce.

Těsto necháme vychladnout a následně do něj po jednom zašleháváme vejce. Těsto musí mít tu správnou konzistenci (ani řídké ani husté) a když ho naberete, mělo by vytvářet “krápníky”.

Připravené těsto si naplníme do zdobícího sáčku s ozdobnou špičkou. Plech si vymažeme a tvarujeme na něj kloboučky střídavě s nožičkami, které budeme pak spolu slepovat.

Prvních 10 minut pečeme ve vyhřáté troubě na 200 ° C, pak teplotu snížíme na 180 ° C a pečeme 5 minut a nakonec dopečeme při 165 ° C ještě 11 – 12 minut.

Upečené těsto necháme vychladnout v troubě při pootevřených dvířkách, které podepřeme vařečkou.

Nyní si připravíme oba krémy:

Čokoládový krém si uvaříme tak, že v mléce rozmícháme kakao, cukr a kukuřičný škrob a za stálého míchání vaříme, dokud nám hmota nezhoustne.

Vanilkový krém si připravíme tak, že si žloutky vyšleháme s cukrem, dobře vmícháme s mlékem, škrobem a vanilkou a opět za stálého míchání vaříme do zhoustnutí.

Následně si vyšleháme šlehačku a pár lžic šlehačky přimícháme lehce do vanilkového krému.

Oba krémy si naplníme do samostatných zdobících sáčků a odložíme na chvíli do lednice. Do všech kloboučků, i nožiček, si uděláme dírku, přes kterou je budeme plnit.

Hlavičky naplníme čokoládovým krémem a nožičky vanilkovým krémem. Připravíme si rozpuštěnou čokoládu, kterou pak potřeme nožičku, přiložíme k hlavičce a slepíme.

Takto připravíme všechny hříbky a necháme ztuhnout, aby držely pohromadě. Nožičky potom posypeme práškovým cukrem a hlavičky kakaem. Můžeme podávat. Přejeme dobrou chuť!

VIDEO POSTUP : 

Autor: admin

Dobrovolníci vyzkoušeli VAKCÍNU proti Covidu: Toto jsou vedlejší příznaky!

Senát důchodce potěšil: Rouškovné schváleno, chybí jen podpis Hradu!