v

Tento královský dort ve mne zachoval takové vzpomínky, že si ho doma děláme vždy když můžeme

Pokud již nevíte, co si máte upéct, nabízíme vám recept na tuto krémově ořechovou pochoutku!

ingredience

  • 400g polohrubé mouky
  • 300ml smetany
  • 125 ml kondenzovaného mléka
  • 125ml vařeného kondenzovaného mléka
  • 40ks vlašských ořechů
  • 360g cukru
  • 1/2 lžičky sody
  • 1/2 lžičky octa
  • 2 PL kakaového prášku
  • 250g másla

postup:

Ve středně velké nádobě si smíchejte mouku 200ml smetany, 180g cukru, sodu smíchanou s octem, polovinu nevařeného kondenzovaného mléka a 1 PL kakaa.

Výslednou hmotu vylijte do formy na pečení a vložte do předehřáté trouby na 200 stupňů po dobu přibližně 40 minut. Koláč zkontrolujte pomocí párátka, zdali už je hotový.

Těsto si prořízněte na dvě stejné části.

Připravte si krém: roztavte si 200g másla, přidejte kondenzované mléko a vyšlehejte.

Nasekané vlašské ořechy si osmažte na pánvi a přidejte je do krému.

Jednu polovinu upečeného těsta potřete krémem a přikryjte druhou polovinou.

Poleva: Smíchejte si 180g cukru, 1 lžíce kakaa, 4 lžíce smetany a 50g másla. Vařte na mírném ohni po dobu 5-7 minut a polijte jí dort (pokud máte ještě nějaké zbylé ořechy, klidně je přidejte do polevy).

Hotový dort nechte odstát, aby nasákla krémem i polevou.

Připravte si k tomu váš oblíbený čaj a vychutnávejte. Přejeme dobrou chuť!

Autor: admin

Jako děti jsme ho znali všichni: Toto je důvod, proč byste dětský olej neměli pustit z ruky ani dnes!

Dort Raffaello na plechu: Božský kokosový zákusek, připravený za 20 minut!