v

Toto dělám vždy na tom největším plechu, jaký doma máme: Od té doby, co jsem vyzkoušela zelné závitky upéct v troubě, je jinak už nedělám, chutnají fantasticky!

 

 

Na masovou nádivku smícháme všechny přísady a vypracujeme jednotnou hmotu.

Zelí zbavíme košťálu a dáme vařit do osolené vody. Necháme chvíli povařit a když se začnou oddělovat listy, vyndáme.

Na pánvi si na sádle osmažíme cibulku, přidáme kysané zelí a ochutíme, protlakem, solí a kořením. Necháme na pánvi asi 5 minut.

Zelné listy naplníme nádivkou tak, aby maso bylo uvnitř. Na dno plechu s vyššími okraji uložíme ½ orestované zelí a uložíme zelné závitky. Zalejme vodou ze zelí, ve které jsme si rozpustili i jeden rajský protlak. Přikryjeme zbytkem zelí a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 200 stupňů asi 1 hodinu.

Pokud nemáte doma kysané zelí, na dno plechu můžete vložit uvařené zelné listy a můžete jimi zelí i přikrýt. Já jsem vyzkoušela obě varianty a obě měly úspěch.

Autor: admin

Sbohem drahé léky: Od bolesti kolen vám hned spolehlivě uleví tyto přírodní látky

Za málo peněz hodně muziky: Místo předražené chemie dejte do mísy tento levný zázrak!