v

Toto je náš rodinný klenot: Dokonalé šlehačkové těsto na nejlepší buchty a domácí koláče!

Z droždí, lžičky cukru a mléka uděláme kvásek.

Kvásek si smícháme s moukou a zbytkem přísad a vymícháme vláčné těsto, která necháme asi hodinu kynout.

Mezitím si můžeme připravit náplň podle chuti, případně i drobenku (hladká mouka, máslo a cukr).

Z vykynutého těsta odebíráme lžíci kousky, které plníme náplní podle chuti.

Klademe na plech, do každého uděláme důlek, na vrch navrstvíme povidla (mák, nebo ořechy …), potřeme rozšlehaným vejcem a pokud jste připravili i drobenku – nasypeme na vrch.

Pečeme na 190 ° C dorůžova.

Po upečení potíráme rozpuštěným máslem s rumem.

Přejeme vám dobrou chuť!