v

Tyto rohlíčky jsou doslova delikatesa a miluje je celá naše rodina, dělám je každý týden a stále zkouším nové nápady

Ověřený recept na ty nejlepší domácí rohlíky: Po

přečtení tohoto receptu si už rohlíky v krámě

nekoupíte!

 různá semínka nebo po upečení je potírám česnekem nebo sádlem. Fantazii a nápadům se meze nekladou:)

 

Jsou jednoduše fantastické a za pár drobných máte pečivo, jaké v obchodě nekoupíte!

Co budeme potřebovat:

  • 350 g hladké mouky (můžeme použít i špaldovou)

  • 250 ml mléka

  • 25 g čerstvého droždí

  • 25-30 g rozpuštěného másla

  • 1 lžičku cukru

  • 1 lžičku soli

  • 1-2 lžic mléka

Droždí rozpustíme v teplém mléce a přidáme cukr.

Mouku smícháme se solí a rozpuštěným máslem.

Potom přidáme kvásek a vypracujeme hladké těsto. Podle konzistence můžeme přidat více mouky.

Když je těsto litá- trvá to pár minut, rozdělíme ho na dva díly a posypeme moukou. Obě poloviny rozválíme na 4 stejné části.

Každou část rozválíme na co nejtenčí trojúhelník, který jednoduše srolujeme do tvaru rohlíčku. Konce jemně zahneme a přendáme na plech vyložený papírem na pečení.

Povrch rohlíčků potřeme mlékem a vložíme do trouby vyhřáté na 200-210 stupňů. Pečeme přibližně 15-20 minut. Dobrým tipem je během pečení umístit na dno trouby plech s vodou.

[taq_review]

Autor: admin

Komentáře

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Načítání…

0

Nejlepší smetanové řezy bez pečení: Když se naučíte tento krém ze Salka, už nikdy nebudete váhat, čímž plnit zákusky a domácí dezerty!

Z těchto lívanců nepřiberete: Naučte se výborné lívance bez mouky, připravené za minutku!