v

Vánoční broskvičky připravíte snadno i bez formiček : Stačí jen 15 minut a jsou na stole. Celá rodina je miluje, jsou fantastické !

Tyto vánoční koláčky jsou velmi chutné a měkoučké.jsou moje oblíbené a podle tohoto receptu z youtube je dělám nejraději. Určitě doporučuji recept.

potřebujeme:

těsto:

300 g mouka hladká

300 g krupice

2 ks vejce

100 ml mléko

150 ml olej

1/2 ks kypřící prášek

1/2 KL soda jídla

200 g cukr mletý (práškový)

1 ks citron

Do náplně:

2 PL džem

300 ml pudink vanilkový

50 ml rum

Ostatní:

barva potravinářská

cukr krystal

Recept pokračuje na další straně

postup:

Začneme tím, že si připravíme těsto, které je skoro jako klasické linecké.


Do misky dáme mouky, cukr, vajíčka, mléko a olej. Přidáme nastrouhanou kůru z citronu , kypřící prášek, sodu a zpracujeme nelepivé těsto.

Těsto dáme do sáčka a uložíme alespoň na dvě hodiny do chladničky. Pak z něj po kousku odebíráme a v dlaních vykoulíme malé kuličky , které poklademe dále od sebe na suchý plech. Z této dávky vyjdou dva plechy.

Plech s kulkami vložíme do vyhřáté trouby na 180 stupňů a pečeme 15-20 minut do růžova .
Po upečení nám vzniknou polokoule, které necháme vychladnout.

Z každé polokoule vydlabeme vnitřek, které si odložíme stranou, protože ho budeme potřebovat.

Drobky zvlhčíme rumem, přidáme džem a uvařený vychladlý pudink – 300 ml mléko a 1 sáček pudingu uvařeného s troškou cukru.

Recept pokračuje na další straně

Hmota nesmí být řídká

Slepujeme nádivkou podle chuti – například džemem s kapkou rumu nebo punčovou nádivkou.

Ve dvou malých mističkách si připravíme červenou a růžovou barvu . Stačí do každé půl deci vody a pár zrníček potravinářské barvy. Štětcem broskve pomalujeme a obalíme v krystalovém cukru.

I když je těsto po upečení tužší, po pár hodinách ho nádivka zvláční a korpus změkne.

Broskve musíme uložit do chladna. I když je těsto po upečení bývá tužší, po pár hodinách ho nádivka zvláční a korpus změkne.

VIDEO NÁVOD :

Autor: admin

Příprava vakcíny na očkování proti COVIDU-19.Tohle čeká lidi, kteří se nedají očkovat!

Růžové linecké cukroví: Díky jedné surovině mohou mít barvu jakou chcete. Pozor, není to barvivo