Tyto vánoční koláčky jsou velmi chutné a měkoučké.jsou moje oblíbené a podle tohoto receptu z youtube je dělám nejraději. Určitě doporučuji recept.
potřebujeme:
těsto:
300 g mouka hladká
300 g krupice
2 ks vejce
100 ml mléko
150 ml olej
1/2 ks kypřící prášek
1/2 KL soda jídla
200 g cukr mletý (práškový)
1 ks citron
Do náplně:
2 PL džem
300 ml pudink vanilkový
50 ml rum
Ostatní:
barva potravinářská
cukr krystal
Recept pokračuje na další straně
postup:
Začneme tím, že si připravíme těsto, které je skoro jako klasické linecké.
Do misky dáme mouky, cukr, vajíčka, mléko a olej. Přidáme nastrouhanou kůru z citronu , kypřící prášek, sodu a zpracujeme nelepivé těsto.
Těsto dáme do sáčka a uložíme alespoň na dvě hodiny do chladničky. Pak z něj po kousku odebíráme a v dlaních vykoulíme malé kuličky , které poklademe dále od sebe na suchý plech. Z této dávky vyjdou dva plechy.
Plech s kulkami vložíme do vyhřáté trouby na 180 stupňů a pečeme 15-20 minut do růžova .
Po upečení nám vzniknou polokoule, které necháme vychladnout.
Z každé polokoule vydlabeme vnitřek, které si odložíme stranou, protože ho budeme potřebovat.
Drobky zvlhčíme rumem, přidáme džem a uvařený vychladlý pudink – 300 ml mléko a 1 sáček pudingu uvařeného s troškou cukru.
Recept pokračuje na další straně
Hmota nesmí být řídká
Slepujeme nádivkou podle chuti – například džemem s kapkou rumu nebo punčovou nádivkou.
Ve dvou malých mističkách si připravíme červenou a růžovou barvu . Stačí do každé půl deci vody a pár zrníček potravinářské barvy. Štětcem broskve pomalujeme a obalíme v krystalovém cukru.
I když je těsto po upečení tužší, po pár hodinách ho nádivka zvláční a korpus změkne.
Broskve musíme uložit do chladna. I když je těsto po upečení bývá tužší, po pár hodinách ho nádivka zvláční a korpus změkne.
VIDEO NÁVOD :