v

Velmi šťavnatý “Granko” koláč: Stačí jen upéct a přelít polevou, chuť je bezkonkurenční!

Tento koláč je velmi rychlý a fantasticky chutný. Doporučuji skutečně každému, je luxusní!

potřebujeme:
těsto:

5 vajec

1 hrnek krystalového cukru

1 hrnek polohrubé mouky

1/2 hrnku Granka

1/2 hrnku kakaa

1 hrnek oleje

1 bal. prášku do pečiva

Na polití:

1/2 hrnku oslazené uvařené kávy – rozpustné (můžete použít i kapučíno)

poleva:

250 ml smetany na šlehání

200 g čokolády na vaření

Na potření:

Jahodový, rybízový, malinový nebo jiný dle chuti

postup:
Uděláme si jednoduché těsto – stačí, když v míse rozšleháme vejce, přidáme cukr, mouku, Granko, kakao, olej a prášek do pečiva. Vše spolu na nejnižších otáčkách prošleháme šlehačem.

Připravíme si menší plech s vyššími okraji a vyložíme ho pečícím papírem. Na plech vylijeme těsto tak, aby bylo rovnoměrně rozetřené a dáme péct do trouby vyhřáté na 180 ° C, na 20-30 minut. Zda je zákusek dostatečně propečený zjistíte pomocí párátka.

Uvaříme kávu nebo kapučíno a když vybereme upečené těsto, tak ho pokapeme teplou kávou – využijeme celou kávu.

Následně potřeme povrch koláču džemem.

Nakonec přichází na řadu čoko-smetanová poleva. V kastrůlku si rozpustíme čokoládu ve smetaně ke šlehání a za stálého míchání necháme chvíli povařit. Pak jen natřeme na vrch koláču, uhladíme a takto připravený koláč necháme pořádně vychladit. Doporučuji nechat vychladit na noc, ráno bude koláč ještě lepší a šťavnatější!

Přejeme vám dobrou chuť! 

Autor: admin

Dala bublinkovou fólii na korpus dortu. To, co díky tomu za 2 minuty vytvořila, dostalo už 13 milionů lidí!

Pokud máte na skalce tuto rostlinku, máte štěstí: Dokáže zatočit s alergií a dalšími chorobami, takto ji využijete naplno!