v

Výborné domácí briošky, které zvládne připravit každý! Rychlá příprava!

Velmi oblíbeným trendem v rámci zdravého životního stylu je nákup bio potravin, surovin od farmářů a nebo nejlépe domácí výroba a pěstování všeho od prvotních surovin až po konečné jídlo.

Mnoho lidí, kteří se snaží zhubnout se vyhýbá pečivu a volí jiné varianty. Pokud ale máte chuť na čerstvé křupavé pečivo, které není ze zmrazeného polotovaru, můžete vyzkoušet náš dnešní recept a připravit si domácí housky.

Suroviny:

4 vejce
200 g margarínu
3 šálky mléka
1 hrnek cukru
100 g čerstvého droždí (nebo 3 lžíce suchého)
dvě špetky soli
cca 1,5 kg. mouky
vejce, mák
Postup:

V teplém mléce rozpustíme droždí a necháme 15 minut stát.

Všechny suroviny smícháme v měkké poddajné těsto.

Rozdělíme jej na 4 díly a každou část vyválíme na cca 0,5 centimetrovou výšku.

Pomocí sklenice vyřežeme z těsta kulaté tvary.

Tyto přeložíme vždy napůl a dáme na vymazaný plech s dostatečnými rozestupy.

Přikryjeme plech folií a necháme 30 minut odpočívat, předehřejeme si troubu na 180 stupňů.

Každý kus pomažeme rozšlehaným vejcem, můžeme posypat mákem, nebo sezamem.

Pečeme cca 25 minut, do zhnědnutí a můžeme si pochutnat.

Z této dávky surovin vytvoříte dostatek pečiva, aby si pochutnala celá rodina. Dobrou chuť!

 

Sdílet

Autor: admin

Vynikající pařížské rohlíčky s čokoládou! Pochutná si celá rodinka!

Vypěstujte si vlastní BIO rajčata: Potřebujete jen plastovou flašku a věci, které určitě už máte doma!