v

Vynikající pařížské rohlíčky s čokoládou! Pochutná si celá rodinka!

K Vánocům neodmyslitelně patří cukroví, které se často peče několik dní i týdnů dopředu a poté se po těchto dobrotách vždy jen zapráší. Existuje nespočet druhů cukroví, ale tento je jeden z těch nejlepších.

Tyto vynikající krémové čokoládové rohlíčky si můžete vychutnat nejen na Vánoce u stromečku, ale můžete je připravit na jakoukoli oslavu. S tímto receptem zaručeně ohromíte všechny přítomné!

Potřebujeme:

4 bílky
30 dkg prosátého práškového cukru
15 dkg mletých ořechů
3 dkg hladké mouky special
papír na pečení
Krém:

4 vejce
20 dkg cukru krystal
1 vanilkový cukr
250 g másla 82%
2 polévkové lžíce kakaa
čokoláda na vaření
Postup:

Vyšleháme spolu bílky a cukr do pěny a dáme do vodní lázně. Šleháme do zhoustnutí. Jakmile pěna začne houstnout, přidáme ořechy a mouku. Dobře promícháme a odstraníme z tepla. Je důležité dlouho směs šlehat (cca 20 minut ve vodní lázni), jinak by se rohlíčky roztékaly. Můžete vyzkoušet konzistenci nabráním na lžičku a když pevně drží a neztéká, můžete odstavit z tepla. Při chladnutí hmota houstne, proto ji necháme 10-15 minut odpočívat.

Pomocí ozdobného stříkátka vytvoříme na pečící papír tyčinky, nebo tvar rohlíčku.

Sušíme v troubě při 50 stupních do zlatova.

Vejce ušleháme s cukrem a vanilkovým cukrem, přidáme kakao a šleháme ve vodní lázni až do zhoustnutí směsi. Necháme vychladnout. Rozpustíme máslo a po lžičkách přidáme krém. Nakonec dobře vyšleháme. Upečené a vysušené rohlíčky ozdobíme krémem a odložíme do ledničky ztuhnout. Nakonec rohlíčky namočíme do rozpuštěné čokolády a můžeme podávat.

Autor: admin

Jednoduché, tvarohové knedlíky s mákem, zdravé a bezlepku

Výborné domácí briošky, které zvládne připravit každý! Rychlá příprava!