v

Zázračné těsto na moravské koláče bez kynutí: Nejlepší recept od mé tchýně, peče je i na svatby!

DROBENKA:
Máslo (asi půlcentimetrový plátek z čtvrtkilového másla) dát do misky a nechat trochu změknout. Od oka přisypat polohrubou mouku a krupicový cukr a rukama propracovávat tak, aby se veškerý tuk vstřebal do sypkých ingrediencí. Podle potřeby přidávat cukr a mouku, až se podaří drobenka bez tukových žmolků.

VYTVOŘENÍ KOLÁČŮ:
1/ Troubu předehřát na 180°C.
2/ Těsto rozdělit na 24 dílů (rozpůlit, každou část znovu rozpůlit, znovu rozpůlit a nakonec roztřetit). Každý kousek těsta rozvalit na placičku, na ni přidělit část tvarohové směsi a tu do těsta zabalit jako u buchet. 
3/ Plech vyložit pečícím papírem, “buchty” klást na plech spojem dolů a s ohledem na to, že koláče budou mít cca 12-15 cm v průměru. Nechat asi 15 minut kynout.
4/ Do každé “buchtičky” zvrchu prsty nebo pomocí skleničky udělat důlek a do něj naplnit “vrchní náplň” dle vaší chuti.
5/ Kraje koláčů pomašlovat rozšlehaným vejcem.
6/ Koláče posypat drobenkou.
7/ Péct cca 15-20 minut.

Autor: admin

Moje babička z Polska mi připravila jejich verzi segedínského guláše a byl vynikající! Zde je recept

Zázračná rostlinka, která léčí ekzém, psoriázu, dermatitidu a další kožní alergie